Lääkejätteiden palautus apteekkiin

Vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet voi tuoda hävitettäväksi apteekkiin. Ennen kuin lähdet tuomaan  lääkejätteitä apteekkiin, poista lääkkeistä potilastietoja sisältävät merkinnät. Laita lääkkeet läpinäkyvään ja tiiviiseen muovipussiin.

Tabletit ja kapselit
Poista alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita et tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Tyhjät lasipurkit voit viedä lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit omaan jäteastiaan.

Nestemäiset lääkkeet
Palauta ne alkuperäispakkauksissaan.

Joditabletit ja jodia sisältävät lääkkeet
Palauta ne aina alkuperäispakkauksissaan ja mainitse niistä apteekin henkilökunnalle.

Elohopeaa sisältävät kuumemittarit
Voit tuoda rikkoutuneen tai muuten hävitettäväksi tarkoitetun elohopeakuumemittarin apteekkiin hyvin suljetussa astiassa. Mainitse tuodessasi, että pakkauksessa on kuumemittari. Älä palauta kuumemittaria milloinkaan lääkkeiden seassa, sillä pienetkin elohopeamäärät voivat vahingoittaa ongelmajätelaitoksella lääkkeiden käsittelyprosessia.

Diabeteksen hoitovälineet
Diabeteksen hoitovälineet voit hävittää kotitalousjätteen kanssa. Omahoidossa käytetyt neulat, ruiskut ja insuliinipumpun katetriosat voit kerätä tyhjään maitotölkkiin tai pesuainepulloon ja viedä muiden roskien mukana roskasäiliöön.

Kemikaaleja, liuottimia, paristoja tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä apteekit eivät voi ottaa vastaan.

Voit tulostaa tästä Pdf-tiedoston lääkejätteiden palautuksesta. Huomioithan, että tarvitset Acrobat Readerin, jotta liite avautuu.